Nieuws

 • Groepslessen & FunXtion workouts.

  Wat kan je verwachten als je voor het eerst mee komt doen? Wat zijn de do’s en dont’s?

  Lees meer
 • De Squash & Fitness Purmerend clubladder

  Squash & Fitness Purmerend clubladder Elke 2 weken een leuke wedst...

  Lees meer
Meer nieuws

Blog tarieven

Een echte Hollandse vraag; Wat kost het? Deze vraag wordt ook vaak bij Squash & Fitness Purmerend gesteld. Wat zijn de kosten van een abonnement? En hoe lang zit ik eraan vast? We noemen een vanaf prijs voor de jeugd, de volwassenen en de senioren om een indicatie te geven en vooral om aan te geven dat er verschillende mogelijkheden zijn. We kijken graag samen wat de beste mogelijkheid is. Wij onderscheiden ons namelijk niet op basis van de prijs, maar op kwaliteit van begeleiding, sfeer, aanbod, een persoonlijke aanpak. Dat is helaas niet weer te geven in slechts een prijslijst. Sportclubs die zich wel onderscheiden op basis van prijs, zullen dit ook duidelijk kenbaar maken en daarmee adverteren. Wij zijn een beetje anders.

Natuurlijk begrijpen wij dat de prijs van belang is, want het gaat ook over mogelijkheden, beleving en ervaring. Kosten gaan vóór de baten, wordt in de economie gezegd. Je moet dus eerst geld uitgeven, voordat het je wat gaat opleveren. Daarnaast moet je er ook nog eens zelf moeite voor doen. Vergelijk het met een TV kopen, je hebt hem direct in huis en hij wordt ook nog een voor je aangesloten. Het kost dan wel wat, maar je hebt direct resultaat en het heeft geen moeite gekost. Fitness is een beetje anders. Want fitness is geen product, fitness is een dienst.

Fitness is een dienst met een doorlopende betalingsverplichting. Wat is jouw eerste gedachte als je aan een ‘Fitnessabonnement’ denkt? Bij veel mensen heeft dit een negatieve lading heeft. “Vooral ‘vastzitten’ aan een abonnement” / Vind je het niet meer leuk… zit je nog met die contributie!” / “Sportscholen verdienen aan ‘donateurs’ of ‘slapende leden’ het meest”.  

We willen eigenlijk liever niet sporten, maar we weten dat het voor onze gezondheid beter is. We nemen onszelf steeds opnieuw voor om ‘meer’ te gaan bewegen. Meestal van korte duur, omdat je doorlopend moeite moet doen om ‘in actie te komen’ en het ook niet direct resultaat oplevert is daarmee de motivatie snel verdwenen. Door tijdgebrek maken we op kort termijn andere keuzes en verliest onze gezondheid het op langer termijn.

We starten hoopvol, verliezen de strijd met onszelf en geven het (voortijdig) op, teleurgesteld in onszelf. 
Een sportabonnement is dus eigenlijk een teleurstellende ervaring! Dat is niet echt uitnodigend om het opnieuw te proberen toch?

Toch willen we het steeds opnieuw proberen. Onze wens om een aanvaardbaar gewicht te behouden en ons lichaam zo lang mogelijk sterk en gezond te houden. Wat zou het je dan waard zijn om die teleurstelling om te buigen in een succesbeleving? Wat zou het je waard zijn om écht te merken dat je lijf soepeler blijft en je klachten verminderen? Hoeveel hebben we er voor over om een gezond gewicht te bereiken?

We hopen dat je inmiddels al een beetje anders denkt over de prijs van een sportabonnement. Om ervoor te zorgen dat je een succesbeleving bij onze sportclub ervaart werken wij met een begeleidingstraject in de fitness, een fantastisch voedingsprogramma ‘Bodysupport’ en korte workouts van 30 min met persoonlijke begeleiding, motivatie en een funfactor. Sporten moet leuk en toegankelijk zijn. Wij gaan je helpen om van regelmatig sporten en gezonde voeding gewoontes te maken. Dit doen wij bijvoorbeeld door te controleren hoe vaak je komt sporten en wanneer je jouw abonnement ‘ongebruikt’ laat nemen we even contact met je op om te checken of alles goed gaat met je. Wederom, wij zijn een beetje anders (dan budget clubs).

Natuurlijk blijft het jouw verantwoordelijkheid, maar een beetje support is altijd fijn. Wij willen je helpen om je gezondheid te verbeteren. Dat gaat niet zomaar daarom trekken wij er vaak een jaar voor uit. Een  jaarabonnement is zeker niet verplicht is en er zijn ook andere mogelijkheden. Na een jaar krijg je de mogelijkheid om te stoppen, te verlegen of te wijzigen.

Wat nou als sporten leuk wordt? Als je doelen bereikt? Als een fitnessabonnement geen teleurstellende ervaring maar een positieve ervaring wordt? Deze beleving is niet uit te drukken met een prijslijstje, helemaal niet als het anders is dan je verwacht met de ervaringen die je uit het verleden kent. Daarom raden wij aan om persoonlijk kennis te komen maken met onze sportclub. Om met je eigen ogen te kunnen zien en beoordelen of onze club, de sfeer en het concept bij je passen. Welk besluit je dan ook neemt, dan weet je tenminste waarop je Ja of Nee zegt.

Graag wil ik Herman van Bodysports Utrecht bedanken voor de inspiratie voor deze blog.

Nieuws

 • Groepslessen & FunXtion workouts.

  Wat kan je verwachten als je voor het eerst mee komt doen? Wat zijn de do’s en dont’s?

  Lees meer
 • De Squash & Fitness Purmerend clubladder

  Squash & Fitness Purmerend clubladder Elke 2 weken een leuke wedst...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Squash & Fitness Purmerend
Koggenland 94
1447 CP Purmerend

0299 – 648120
 • NL Actief

  NL Actief

  Squash & Fitness Purmerend is aangesloten bij NL Actief!

  Lees meer
 • Tarieven Squash en Fitness

  Tarieven Squash en Fitness

  Bekijk hier de tarieven

  Lees meer
 • Squash

  Squash in Purmerend

  Bekijk hier alle informatie over het Squashen

  Lees meer
 • Lesrooster

  Lesrooster

  Bekijk hier het Lesrooster

  Lees meer